Strict Standards: Non-static method timezone::is_dst() should not be called statically in /home2/gemal/public_html/altnok.dk/textpattern/lib/txplib_misc.php on line 2545

Strict Standards: Non-static method timezone::is_supported() should not be called statically in /home2/gemal/public_html/altnok.dk/textpattern/lib/txplib_misc.php on line 2713
Mælkebøttefjerner med pumpgun lyd - Sommerhuset Altnok

Mælkebøttefjerner med pumpgun lyd

Mælkebøtte med rod

Forleden da vi var i Kvickly, så vi et stykke haveværktøj. Det var en mælkebøttefjerner fra Fiskars.

Nu er det dog sådan at den urgamle metode at fjerne mælkebøtter på, har jeg lært og videreført fra min far. Den går ud på at man med et stemmejern borer ned under mælkebøtten og vipper op. Derved skulle man meget gerne få så meget af mælkebøttens rod med op og derved fjerne mælkebøtte helt og adeles. Men det virkede sgu ikke altid. Mange gange knækkede den meget lange rod som mælkebøtter kan have halvvejs således at næste år (eller et par uger/måneder senere) ville der vokse en ny mælkebøtte op nøjagtigt samme sted. På billedet overnfor kan manse hvor lang en rod på en mælkebøtte kan blive.

Men nu har jeg altså fundet løsningen. Og løsningen er som sagt en mælkebøttefjerner. I starten var jeg, som alle mænd jo skal være, utroligt skeptisk overfor dette værktøj. Jeg havde jo allerede min egen metode. Den virkede ikke særligt godt, men det var jo min metode. Men efter et par prøve mælkebøttefjerninger må jeg sige at jeg er overbevist.

Fiskars mælkebøttefjerner

Dette stykke værktøj er uundværligt hvis man skal fjerne mælkebøtter effektivt. Man trykker stålhagerne ned over mælkebøtten, sætte foden på og hiver så tilbage og op. Derved hiver man hele mælkebøtten og den lange rod med op. Og det virker hver gang. Man slipper også for hele tiden at skulle ned på knæ. Det hele foregår i stående. Når man så har taget mælkebøtten op, trykker man fremad på håndtaget således at mælkebøtten fjernes og man er parat til den næste. Når dette gøres lyder det og føles lidt, og jeg sagde lidt, som brugen af en pumpgun. Og det gør jo bare mælkebøttefjerneren endnu bedre.

Nyheden blev lagt online 13. juli 2007 af Henrik Gemal

Vil du læse mere?

Læs også de andre seneste nyheder